binnenkijken op de afdeling

Welkom

Op de afdeling

De afdeling bevindt zich in straat 84 

AZ Sint-Lucas Gent

Groenebriel 1

9000  Gent


Dienstverantwoordelijke Palliatieve Eenheid:

Nancy Criel

T: 09 224 51 84

M: nancy.criel@azstlucas.be

De palliatieve eenheid telt twaalf patiëntenkamers, een woonkamer waar patiënten en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, een veranda en een zonnig dakterras, een keuken, een spreekkamer en een stille ruimte. De nadruk ligt er op het huiselijk karakter, wat nog wordt versterkt door de aankleding van de afdeling en een speciaal opgeleide hond.

Alle kamers zijn éénpersoonskamers en zijn uitgerust met een badkamer met douche, een extra bed, radio, TV, een microgolfoven. Er is op de afdeling ook een centrale badkamer met hoog-laagbad met hydromassage. Voor wie graag nog een sigaretje rookt is er op de afdeling een afzonderlijke rookruimte.

“HET IS ONZE TAAK OM IEMAND WEER ZIJN WAARDIGHEID TE GEVEN: JIJ BETEKENT IETS VOOR MIJ, IK GA VOOR JOU ZORGEN. IK GA NAAR JOU LUISTEREN, MET MIJN WARMTE BIJ JOU ZIJN. IK ALS MENS GA BIJ JOU ZIJN OPDAT JE JE WEER GROOT MAG VOELEN, EN JE WAARDE MAG TERUGKRIJGEN OF BEHOUDEN. IK BEN BIJ JOU, IK BEN ER VOOR JOU, OPDAT JE JE NOG MENS ZOU VOELEN, OOK AL BEN JE ZIEK OF OUD.”

De warmte en de aanwezigheid van onze huisdieren

Het leven op de afdeling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Muzikaal Moment